GOTOWE PRZEPISY NA LESZCZA

Przepis 1.

4 cz. gotowanej kaszy kukurydzianej
1 cz. mielonego suchego chleba
1 cz. bułki tartej
1 cz. mąki kukurydzianej
1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych
żwir + klej + atraktor

Przepis 2.

1 cz. kaszy kukurydzianej
1 cz. zmielonego suchego chleba
1 cz. bułki tartej
0,5 cz. mąki kukurydzianej
0,4 cz. pokruszonych płatków owsianych

Przepis 3.

5 dag mielonego orzech włoskiego
10 dag mielonego biszkoptu
5 dag mąki kukurydzianej
0,5 kg piasku
cukier lub melasa

Przepis 4.

2 kg kaszy manny (surowej);
2 kg płatków pszennych mielonych;
0,5 kg mąki pszennej;
0,5 kg robaków zanętowych;
zielony barwnik spożywczy.
Zanęta może być stosowana bez kleju

Przepis 5.

2 części płatków owsianych (90% mielonych);
2 części mąki kukurydzianej;
1 część mielonej gliny;
1 część otrąb pszennych;
1 część mleka w proszku;
1 część robaków zanętowych;
0,5 części soli kuchennej;

Przepis 6.

0,5 l mielonych płatków owsianych
1 l surowej kaszy kukurydzianej
1,5 l tartej bułki [najlepiej samemu zmielić bułkę]
0,5 l wyprażonego i zmielonego słonecznika
0,2 l kopramelasy
0,5 l ochotki lub siekanych czerwonych robaków
0,5 l białych robaków,
0,2 l kokonów
1 kg leszczowego koncentratu Top Secret
oraz zależnie od głębokości i siły prądu, kleju [np.PV-1] i przepłukanego żwirku.
Jako zapach dobra jest kolendra. Wyprażyć ja na teflonowej patelni aż nasiona zaczną strzelać. Nie wolno ich przypalić! Gdy ostygną zmielić. W chłodnej wodzie [wiosna, jesień] dobrze jest kolendrę łączyć z wanilia w proporcji 2:1. Zapachy dozować ostrożnie, 2-3 łyżeczki stołowe na 3-4 kg suchej masy

Przepis 7.

4 części gotowanej kaszy kukurydzianej [nie gotowanej]
1 cz. mielonego suchego chleba
1 cz. bułki tartej; 1 cz. mąki kukurydzianej
1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych
żwir;
klej;
atraktor leszczowy;
drobne robaki zanętowa

Przepis 8.

do 40% mielonych sucharów
do 10% ciemnego pieczywa
do 5% biszkopta o smaku waniliowym
do 5% biszkopta o smaku czekoladowym
do 25% słodkiej mąki kukurydzianej
do 15% kaszki kukurydzianej
do 15% PV-1 Collant
do 15% Coprah Melasse
do 10% ciemnej mąki kokosowej

Przepis 9.

40% - Bułka tarta
10% - Kasza kukurydziana
15% - Biszkopt
10% - Słonecznik
10% - Płatki owsiane
07% - Glukoza
05% - Mąka kukurydziana
03% - Przyprawa do piernika

Przepis 10.

30% - Biszkopt
25% - Suchary mielone
10% - Bułka tarta
05% - Cukier puder
05% - Płatki kukurydziane
05% - Słonecznik
05% - Piernik mielony
10% - Kolendra
03% - Cynamon
02% - Goździk

Przepis 11.

30% - Biszkopt
25% - Suchary mielone
05% - Cukier puder
05% - Płatki kukurydziane
10% - Słonecznik
03% - Piernik (przyprawa)
10% - Kolendra
02% - Cynamon
05% - Goździk
05% - Koper Włoski

Przepis 12.

3 miarki bułki tartej
1,5 miarki kaszy kukurydzianej
1,5 miarki mielonego ziarna słonecznika
po jednej miarce płatków owsianych, otrąb pszennych i mąki kukurydzianej
pół miarki mielonych konopi
pół miarki mielonych herbatników lub biszkoptów.

Przepis 13.

kasza kukurydziana gotowana
mąka kukurydziana
otręby pszenne
bułka tarta
biszkopt
płatki owsiane (zmielone i całe)
Gotowane i zmiażdżone konopie
Prażone i zmielone konopie
Atraktor (np. wanilia)

Przepis 14.

suszony biszkopt
grubo zmielony piernik
Babka piaskowa
bułka tarta biała
trochę białych robaków
zapach (brasem)

Przepis 15.

30% - bułka tarta
5% - mielone herbatniki lub biszkopty
15% - kasza kukurydziana
10% - mąka kukurydziana
5% - mielone konopie
10% - płatki owsiane
10% - otręby pszenne
15% - mielone ziarno słonecznika

Przepis 16.

2 cz. Bułki tartej
2,5 cz. Biszkoptu
1 cz. Kaszy kukurydzianej
1 cz. Mąki kukurydzianej
1 cz. Kopra melasy
1 cz. PV-1
0,5 cz. Konopi mielonych
0,25 cz. Pieczywa czerwonego
0,25 cz. Pieczywa żółtego
1 cz.”Brasem” M.van den Eynde

Przepis 17.

2 cz. bułki tartej
2 cz. biszkoptu
1,5 cz. piernika
1 cz. kaszy kukurydzianej
1 cz. mąki kukurydzianej
0,5 cz. płatków owsianych mielonych
0,5 cz. konopi prażonych mielonych
0,5 cz. orzechów włoskich mielonych
0,5 cz. kopra melasy
0,75 cz. Brasemu M.Van Den Eynde

Przepis 18.

2 cz. bułki tartej
2 cz. biszkoptu
1 cz. otrębów pszennych
1 cz. kaszy kukurydzianej
1 cz. mąki kukurydzianej
1 cz. płatków owsianych tłuczonych
0,5 cz. konopi prażonych mielonych
0,5 cz. słonecznika prażonego mielonego
1 cz. kopromelasy
0,5 cz. atraktora kolendry

Przepis 19.

2 cz. bułki tartej
2 cz. biszkoptu
1 cz. kaszy kukurydzianej
0,5 cz. mąki kukurydzianej
0,5 cz. płatków owsianych
0,5 cz. płatków owsianych mielonych
0,5 cz. konopi prażonych mielonych
0,5 cz. arachidu prażonego mielonego
0,5 cz. atraktora:-0,5cz.przyprawy do piernika
0,5cz.goździków, wanilii, cynamonu

Przepis 20.

5 dag mielonego orzech włoskiego
10 dag mielonego biszkoptu
5 dag mąki kukurydzianej
0,5 kg piasku
cukier lub melasa

Przepis 21.

4cz. gotowanej kaszy kukurydzianej
1cz. mielonego suchego chleba
1cz. bułki tartej
1cz. mąki kukurydzianej
1,5 cz. pokruszonych płatków owsianych
żwir + klej + atraktor

Przepis 22.

1 cz. mleka w proszku
2 cz. płatków owsianych (80% mielonych)
1 cz. gliny mielonej
suszonej
1 cz. otrąb pszennych
2 cz. mąki kukurydzianej
1 cz. robaków
zanętowych
0,5 cz. soli kuchennej

Przepis 23.

2 cz. ziemniaków gotowanych mielonych
2 cz. rozmoczonej skórki z chleba lub bułki
1 cz. oleju lnianego
1 cz. melasy lub marmolady
1 cz. robaków zanętowych

 

Zawartość strony w tej domenie oraz nazwa domeny podlegają ochronie prawnej przewidzianej w ustawie z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. nr 24, poz. 83 ze zmianami) oraz ustawie z dnia 27 lipca 2001 roku o ochronie baz danych (Dz.U. nr 128, poz. 1402). Kopiowanie, reprodukowanie tekstów i elementów z tej strony oraz  rozpowszechnianie publikowanych tu materiałów na innych stronach w całości lub w części bez pisemnej zgody właściciela tej strony jest zabronione i podlega surowym sankcjom karnym i cywilnym.



[powrót do góry]
Wędzenie
Ogrzewanie
Klimatyzacja
Statystyka
  • Użytkowników online: