GOTOWE PRZEPISY NA PŁOĆ

Przepis 1.

30% - bułka tarta
20% - mąka kukurydziana
10% - mielone płatki kukurydziane
5% - mielone płatki owsiane
20% - zmielone konopie
15% - otręby pszenne

Przepis 2.

1 cz. mąki kukurydzianej
1 cz. bułki tartej
0,5 cz. kaszy kukurydzianej
0,5 cz. gotowanych lub mielonych nasion lnu lub pokruszonych płatków owsianych
żwirek + klej + atraktor (kminek, lawenda, koper włoski, kolendra

Przepis 3.

5 dag mielonego orzecha włoskiego
10 dag mielonej bułki pszennej
5 dag mielonych: konopi lub siemienia lnianego
0,5 kg piasku
atraktor - poziomka lub nostrzyk

Przepis 4.

Suche ziarna zmielić kilkakrotnie w młynku do kawy i przesiać przez gęste sitko, aby usunąć osłonki.
Mączkę zaparzyć w termosie wrzątkiem i odstawić na kilka godzin.
Uzyskana w ten sposób papka konopna wymieszana pół na pół z tartą bułką i COCO BELGE jest wspaniałą zanętą.

Przepis 5.

Tarta bułka, Mąka kukurydziana i Otręby pszenne bardzo dobrze zmielone i wyprażone.
Te składniki nie sycą ryb, pobudzają je tylko do żerowania. Do tego aromat [truskawka lub anyżek] w bardzo małej ilości.
Na stawy z płytką wodą klej jest niepotrzebny, kule mają się rozbić o powierzchnię wody.
Na jezioro, na głębszą wodę, dodatek kleju jest nieodzowny. Zanęta musi spocząć na dnie łowiska.

Przepis 6.

0,5 l mielonych płatków owsianych; 1 l surowej kaszy kukurydzianej;
1,5 l tartej bułki [najlepiej samemu zmielić bułkę];
0,5 l prażonych; 0,5 l zmielonych konopi;
0,5 l siemienia lnianego; 1 kg czarnego Turbo Eynde; 0,2 l koprmelasy;
0,5 l ochotki lub siekanych czerwonych robaków; 0,2 l kokonów

Przepis 7.

1,0 kg bułki tartej + 0,5 kg mąki kukurydzianej
+ 0,5 kg otrąb pszennych
+ 0,3 kg płatków owsianych nie mielonych
+ ok. 0,6 kg kaszy kukurydzianej gotowanej
+ ok 0,1 kg gotowanych konopi + 20 do 30 g wanilii
+ robaki zanętowe + ziemia dociążająca

Przepis 8.

1 kg bułki tartej + 0,5 kg mielonych biszkoptów + 0,5 kg płatki owsiane
+ 0,5 kg mąki kukurydzianej + 0,2 kg kopru włoskiego mielonego
+ szczypta soli + robaki zanętowe + ziemia dociążająca - w zależności od prądu

Przepis 9.

1,0 kg mąki kukurydzianej + ok. 0,5 kg konopi gotowanych
+ 0.25 kg otrąb pszennych + 0,5 kg płatków owsianych zmielonych
+ ok. 0,1 kg siemia lnianego mielonego + robaki zanętowe
+ ziemia lub piasek w zależności od koloru dna

Przepis 10.

1 cz. prażonej tartej bułki; 1 cz. otrąb pszennych
1 cz. prażonych i mielonych konopi; 1 cz. mąki kukurydzianej;
1/2 cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. mączki kokosowej, np. Coco Belge;
2-3 łyżeczki atraktora.

Przepis 11.

1 cz. zmielonego, prażonego pieczywa; 1,5 cz. otrąb pszennych;
1 cz. zaparzonej kaszy kukurydzianej; 1/2 cz. prażonych ziaren konopi lub lnu;
1/2 cz. tłuczonych płatków owsianych; 1/4 cz. odtłuszczonej mączki arachidowej;
2 łyżki ziela [kozieradka, wanilia lub anyż].

Przepis 12.

2 cz. mielonej, prażonej tartej bułki, 1 cz. prażonych i zmielonych konopi lub lnu
1/2 cz. mąki kukurydzianej, 1/4 cz. prażonych i tłuczonych płatków owsianych,
1/8 cz. wiórków kokosowych, 1/8 cz. mączki arachidowej,
3-4 łyżki mieszanki ziołowej [wanilia, nostrzyk, kolendra]

Przepis 13.

1,5 cz. zmielonego i wyprażonego pieczywa, 1,5 cz. prażonych i zmielonych konopi,
1 cz. parzonej kaszy kukurydzianej, 1/2 cz. otrąb pszennych
1/4 cz. Coco Belge, 1/4 cz. wiórków kokosowych,
3 łyżki mieszanki ziołowej [kozieradka, wanilia, kurkuma]

Przepis 14.

2 cz. zmielonego, prażonego pieczywa, 1 cz. parzonej kaszy kukurydzianej,
1 cz. prażonych i zmielonych konopi, słonecznika lub lnu,
1/4 cz. tłuczonych prażonych płatków, 1/4 cz. prażonych otrąb,
1/2 l. tłuczonych racicznic, chruścików, wodnych ślimaków

Przepis 15.

30% - Bułka tarta
20% - Suchary
15% - Płatki kukurydziane
05% - Wiórki kokosowe
05% - Mąka kukurydziana
05% - Kleik ryżowy
05% - Anyż
05% - Koper włoski
05% - Kopra melasa
05% - Sól

Przepis 16.

4 miarki bułki tartej
2 miarki kaszy kukurydzianej
1,5 miarki mąki kukurydzianej
1 miarka kukurydzy konserwowej z puszki
1 miarka otrąb pszennych i pół miarki cukru waniliowego

Przepis 17.

3 miarki bułki tartej
2 miarki mąki kukurydzianej
2 miarki zmielonych konopi
1,5 miarki otrąb pszennych
jedna miarka mielonych płatków kukurydzianych
pół miarki mielonych płatków owsianych

Przepis 18.

herbatniki mielone
kasza (kukurydziana)
bułka tarta
płatki owsiane mielone
konopie mielone
mleko w proszku
Zapach(anyż)

Przepis 19.

biszkopty mielone
mąka kukurydziana
bułka tarta
mleko w proszku
otręby pszenne
zapach (koper, kminek itp.)

Przepis 20.

bułka tarta
mąka kukurydziana
płatków owsianych
prażone konopie
białe robaki
atraktor (np. roach, anyż, wanilia)

Przepis 21.

2 cz. bułki tartej
1 cz. biszkoptu
1 cz. otrębów pszennych
0,5 cz. mąki kukurydzianej
0,5 cz. kaszy kukurydzianej
0,75 cz. konopi prażonych mielonych
0,5 cz. słonecznika prażonego mielonego
0,5 cz. lnu prażonego mielonego
0,5 cz. coco belge
0,25 cz. anyżu

Przepis 22.

2 cz. bułki tartej
1 cz. biszkoptu
1 cz. mąki kukurydzianej
1 cz. kaszy kukurydzianej
1 cz. otrębów pszennych
1 cz. konopi prażonych mielonych
1 cz. konopi całych gotowanych
0,5 cz. lnu prażonego mielonego
0,5 cz. coco belge
0,25 cz. kolendry
0,25 cz. anyżu

Przepis 23.

3 cz. bułka tarta prażona
2 cz. PV 1
1 cz. kopra melasy
1 cz. coco belge
1 cz. biszkopt
1 cz. kasza kukurydziana prażona
1 cz. konopie prażone mielone

Przepis 24.

3 cz. bułka tarta prażona
2 cz. biszkoptu
1,5cz. mąka kukurydziana
0,5 cz. mleko w proszku
1 cz. konopie mielone
0,5 cz. otrębów pszennych

Przepis 25.

4 cz. bułki tartej drobnej
2,5 cz. mąki kukurydzianej
2 cz. biszkoptu
1 cz. mleka w proszku
0,5 cz. kaszki kukurydzianej mannej
0,25 cz. anyżu

Przepis 26.

4 cz. bułki tartej drobnej
3 cz. mąki kukurydzianej
2 cz. biszkoptu drobnego
1 cz. otrębów pszennych
0,5 cz. arachidu prażonego mielonego
0,25 cz. anyżu

Przepis 27.

5 dag mielonego orzecha włoskiego
10 dag mielonej bułki pszennej
5 dag mielonych: konopi lub siemienia lnianego
0,5 kg piasku
atraktor - poziomka lub nostrzyk

Przepis 28.

3 cz. mielonych biszkoptów
1 cz. mleka w proszku
1 cz. bułki tartej
1 cz. mielonej suszonej gliny
1 cz. otrąb pszennych
1 cz. suszonych lub żywej ochotki, larwy chruścika, białe robaki

Przepis 29.

100 g bułki tartej
50 g siemienia konopnego
50 g mielonych nasion rzepaku
1 tabletkę sacharyny

Przepis 30.

50 g bułki tartej
10 g mielonych nasion konopi
10 g mielonych
nasion rzepaku
40 g makuchów słonecznikowych (ewentualnie z innych roślin oleistych)
2 tabletki sacharyny

 

Zawartość strony w tej domenie oraz nazwa domeny podlegają ochronie prawnej przewidzianej w ustawie z dnia 4 lutego 1994 roku o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz.U. nr 24, poz. 83 ze zmianami) oraz ustawie z dnia 27 lipca 2001 roku o ochronie baz danych (Dz.U. nr 128, poz. 1402). Kopiowanie, reprodukowanie tekstów i elementów z tej strony oraz  rozpowszechnianie publikowanych tu materiałów na innych stronach w całości lub w części bez pisemnej zgody właściciela tej strony jest zabronione i podlega surowym sankcjom karnym i cywilnym.



[powrót do góry]
Wędzenie
Ogrzewanie
Klimatyzacja
Statystyka
  • Użytkowników online: