4 grudnia 2011 - Moje pierwsze kiełbasy - dwa rodzaje krakowskiej oraz cienkiej weług Forela
Człowiek powinien się rozwijać więc po kilku wędzeniach boczku, karczku, szynki, żeberek, polędwicy, ryb, udek i nóżek z kurczaka nadszedł czas na kiełbasy.
Ruszyłem z grubej rury i postanowiłem zrobić trzy rodzaje kiełbas bazując na przepisach:
- kiełbasa krakowska według przepisu "HALUSI"
- kiełbasa krakowska według przepisu "DZIADKA"
- kiełbasa cienka według przepisu Jurka "FORELA"
Po uwędzeniu kiełbas krakowskich wisiały one w pokoju przy otwartym oknie jeszcze ponad tydzień czasu w celu ich dosuszenia.
PRZEPIS NA KIEŁBASĘ KRAKOWSKĄ WEDŁUG "HALUSI" - KLIKNIJ
PRZEPIS NA KIEŁBASĘ CIENKĄ WEDŁUG JURKA "FORELA" - KLIKNIJ
[cofnij]