Kiełbasa krakowska według Halusi i Dziadka, kiełbasa cienka

4 grudnia 2011 - Moje pierwsze kiełbasy - dwa rodzaje krakowskiej oraz cienkiej weług Forela


Człowiek powinien się rozwijać więc po kilku wędzeniach boczku, karczku, szynki, żeberek, polędwicy, ryb, udek i nóżek z kurczaka nadszedł czas na kiełbasy.

Ruszyłem z grubej rury i postanowiłem zrobić trzy rodzaje kiełbas bazując na przepisach:

- kiełbasa krakowska według przepisu "HALUSI" 

- kiełbasa krakowska według przepisu "DZIADKA"

- kiełbasa cienka według przepisu Jurka "FORELA"

Po uwędzeniu kiełbas krakowskich wisiały one w pokoju przy otwartym oknie jeszcze ponad tydzień czasu w celu ich dosuszenia.

PRZEPIS NA KIEŁBASĘ KRAKOWSKĄ WEDŁUG "HALUSI" - KLIKNIJ

PRZEPIS NA KIEŁBASĘ CIENKĄ WEDŁUG JURKA "FORELA" - KLIKNIJ




[cofnij]
Wędzenie
Ogrzewanie
Klimatyzacja
Statystyka
  • Użytkowników online: